Samenwerking Orange en Proximus gaat in de koelkast

GSM-mast antenne GSM

De joint venture tussen Proximus en Orange om 5G-installaties te bouwen, komt op een lager pitje te staan. Na een klacht van Telenet gaat de Belgische mededingingsautoriteit de samenwerking onderzoeken.

Concreet betekent dit dat de twee betrokken bedrijven voorlopig geen personeel naar de joint venture mogen overplaatsen en dat de overeenkomst tot zeker medio maart is opgeschort. De twee partijen mogen de overstap van personeel wel nog voorbereiden en samen netwerkapparatuur aankopen.

De beslissing komt na een klacht van Telenet. Die vreest dat de samenwerking tussen Proximus en Orange te ver gaat en de markt verstoort.

Proximus en Orange kondigden medio vorig jaar aan dat ze in een gezamenlijke joint venture netwerkapparatuur en antennes voor 5G gingen delen. Dat moet de introductie van 5G in België gemakkelijk maken en snel laten verlopen. Ook de dekking moet ervan profiteren.

De plannen zijn nog niet helemaal afgevoerd, want die maatregel vindt de mededingingsautoriteit buiten proportie. De samenwerking kan ook ‘mogelijke positieve effecten’ meebrengen, stelt ze in een mededeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-13T10:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.