TomTom levert kaartmateriaal aan Huawei

TomTom gaat kaarten leveren op de telefoons van Huawei. Die zullen als alternatief gebruikt worden voor Google Maps. Huawei mag geen zaken meer doen met Amerikaanse bedrijven als Google.

Dat bericht De Telegraaf.

Doordat Huawei al een tijd op de zogenaamde ‘entity list’ staat, mag het geen zaken doen met Amerikaanse bedrijven, waaronder dus Google. De Chinese fabrikant werkt dan ook aan een eigen besturingssysteem dat als alternatief moet dienen voor Android en de verschillende apps van Google. De kaarten van TomTom zullen nu een wezenlijk onderdeel gaan vormen van dat alternatief. Ze zijn in te zetten voor bijvoorbeeld navigatie en locatiediensten.

Hoeveel het contract tussen Huawei en TomTom waard is, is niet bekendgemaakt. Ook over hoelang de overeenkomst duurt, zijn geen uitspraken gedaan. TomTom wil alleen kwijt dat het over een meerjarige deal gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-20T10:39:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.