Partena weer in zee met NRB voor mainframe en AS/400

mainframe

De IBM Z15 Mainframe.

De hr-dienstengroep Partena Professional verlengt het contract met de Belgische ict-groep NRB voor de outsourcing van zijn mainframe en AS/400 met nog eens vier jaar. De uitbesteding van de mainframe aan NRB gaat terug tot het jaar 2011. Later kwam daar ook een AS/400-systeem bij.

De IBM-mainframe is het centrale ict-systeem van het sociaal secretariaat van Partena Professional: hierop draait onder andere de loonmotor die instaat voor de berekening van de lonen. In 2012 fusioneerde Partena bovendien met HDP, een sociaal secretariaat uit Gent. In oktober 2016 besliste Partena Professional om ook hun centrale ict-systeem, op AS/400 dit keer, uit te besteden aan NRB. Eind 2018 kwamen daar trouwens ook nog eens ongeveer 640 servers bij.

Na IBM is NRB de belangrijkste aanbieder van de mainframe in België. Het bedrijf beschikt over een capaciteit van 25.000 MIPS (million instructions per second). Hun IBM-mainframes (z14 vandaag en z15 binnen enkele maanden) zijn gehost in eigen datacenters in Herstal en in Villers-le-Bouillet. Beide datacenters zijn met dark fiber verbonden, volledig redundant en beantwoorden aan de Tier 3+-normen van het Uptime-instituut. Het Mainframe-team van NRB telt meer dan 150 medewerkers: ontwikkelaars, architecten, database administrators en systeem- en productiespecialisten.

NRB is ook actief betrokken bij de modernisering van de loonmotor van Partena. Die zal in de toekomst meer gebruik gaan maken van api’s en toegankelijk worden voor technologieën die gebruikt worden in de tools voor de klanten, uiteraard in een strikt beveiligde omgeving.

‘Partena Professional is al ongeveer tien jaar een strategische klant van NRB’, zegt Pascal Laffineur, ceo van de NRB Groep. ‘Niet alleen omdat het een belangrijke marktspeler is in de sociale sector maar ook omdat zij een voorbeeldrol vervullen door te kiezen voor de continuïteit en betrouwbaarheid van de mainframe voor hun corebusiness en tegelijk beroep doen op onze expertise voor de modernisering ervan. Het resultaat is het beste van beide werelden: een robuust en waterdicht systeem dat tegelijk optimaal gebruik maakt van de nieuwe digitale mogelijkheden zoals cloud, ai en iot.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-30T11:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.