Meer winst en omzet geeft Nokia hoop voor 2020

MWC

De Finse telecomleverancier Nokia heeft in 2019 een omzet van 23,3 miljard euro geboekt. Dat is drie procent meer dan het jaar daarvoor. Het bedrijf hield er een nettowinst van achttien miljoen euro aan over, vergeleken met 549 miljoen euro verlies in 2018. Toch komt er geen dividend voor 2019.

Vooral het momentum rond 5G en stevige kostenbesparingen zorgden voor de beter dan verwachte cijfers van Nokia. Zeker in het vierde kwartaal van het boekjaar lijkt het bedrijf de weg van het herstel te zijn ingeslagen. Ceo Rajeev Suri noemde de laatste drie maanden ‘een sterk eind van een uitdagend jaar’. Toch blijft de divisie Mobile Access een zorgenkind, zo geeft het bedrijf toe. Ook de netto cashpositie halveerde bijna tot 1,7 miljard wat er op wijst dat Finnen cash verbranden.

Nokia blijft dan ook bij zijn beslissing om geen dividenden uit te keren. Pas als het bedrijf erin slaagt om een vrije kasstroom van twee miljard euro te genereren, zal hierop teruggekomen worden, zo besliste de raad van bestuur. Waarschijnlijk zal dat pas in het laatste kwartaal van 2020 gebeuren. Het geld dat zo bespaard wordt, wil Nokia investeren in verhoogde uitgaven in 5G, meer focus op de takken Enterprise en Software en het versterken van de cashpositie.

Nokia heeft nu 66 commerciële 5G-contracten getekend en heeft al negentien netwerken in de lucht geholpen. In de 5G-arena levert het een felle strijd met concurrenten als Huawei en Ericsson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-06T14:32:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.