Vanroey in zee met Advantech rond IoT

Ict-integrator Vanroey wordt ‘preferred supplier’ voor de IoT-projecten van Advantech in België. Beide bedrijven willen met hun respectievelijke expertise (software voor Vanroey, hardware voor Advantech) mekaar aanvullen.

Als digitale dienstverlener startte VanRoey.be in 2017 met een programma om diverse IoT-oplossingen in haar aanbod op te nemen. Als centraal platform werd daarbij gekozen voor Microsoft Azure IoT Central om edge devices en gateways te connecteren en applicaties te draaien die inkomende data monitoren, beheren en inzichtelijk maken.

Al snel werd de nood aan een hardwarepartner duidelijk. ‘Deze sterke partner vinden we nu met Advantech’, zegt Nicolas Mertens, IoT-specialist bij Vanroey. ‘Al van bij onze eerste ontmoetingen overtuigden de mensen van Advantech ons met hun kennis ter zake, wat belangrijk is om onze klanten kwalitatief hoogstaande oplossingen aan te bieden. Advantech heeft een uitgebreid productgamma en wordt wereldwijd erkend als voorloper op gebied van IoT-apparatuur. Het feit dat Advantech een gecertificeerd partner van Microsoft is voor Azure IoT, getuigt van deze erkenning.’

VanRoey.be gebruikt nu vooral de Advantech Edge-gateways in haar Microsoft Azure IoT Central oplossingen. Door meer data aan de edge te verwerken, worden de communicatielijnen minder belast en kan het IoT-netwerk beter functioneren. Advantech levert naar eigen zeggen generieke hardware, maar evengoed op maat gemaakte apparatuur volgens de wensen van de klant.

Mertens: ‘Advantech is een globaal bedrijf met een echte local ‘touch’. Het assembleert zijn producten onder andere op het Science Park in Eindhoven, op slechts een steenworp van VanRoey. Belangrijker is dat die local touch zich ook vertaalt in een vlotte relatie en een laagdrempelig contact. Het is geen probleem om rechtstreeks met de sales en met product owners in contact te komen. Dat is erg waardevol wanneer er in korte iteraties aan projecten samengewerkt moet worden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-21T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.