HP overweegt dan toch fusie met Xerox

HP gaat tot en met 2022 zowat zestien miljard dollar aan eigen aandelen weer inkopen, de helft daarvan nog dit jaar. Op die manier wil het bedrijf het vijandige overnamebod door Xerox stokken in de wielen steken. Tegelijk laat het bedrijf toch de deur op een kier voor een fusie.

HP heeft al verschillende toenaderingspogingen van Xerox afgewezen en zegt dat het plan om beide bedrijven te laten fuseren niet goed in elkaar zit. Er zou daarbij te weinig waarde worden gecreëerd, te weinig kosten worden bespaard en de synergieën worden door Xerox veel te optimistisch ingeschat, vindt HP.

Aandeelhouders die toch gecharmeerd zouden zijn door het overnamebod van Xerox (24 dollar per aandeel) wil HP nu paaien door massaal eigen aandelen gaan in te kopen. Dat moet de aandelenkoers helpen opkrikken. HP zal daarvoor overgebleven reserves opzijzetten en desnoods zelfs schulden aangaan.

Ondanks die sterke taal wil het bedrijf de deur ook niet helemaal dichtslaan voor Xerox. In de Britse krant Financial Times zegt HP-ceo Enrique Lores dat er misschien toch nog een overeenkomst tussen beide partijen mogelijk is, maar dan wel tegen heel andere voorwaarden. Lees: de voorwaarden die HP stelt. Zo sluit de topman het niet uit dat bijvoorbeeld uiteindelijk HP Xerox overneemt. Er is in elk geval genoeg stof om over te praten, geeft Lores als voorzet.

Xerox is al sinds eind vorig jaar aan het proberen om HP binnen te hengelen. Aanvankelijk als een vriendelijk overname, daarna door zich rechtstreeks tot de HP-aandeelhouders te wenden. Tot nog toe zonder succes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-25T16:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.