Xerox lanceert nieuw overnamebod op HP

Een nieuwe saga in de overnamestrijd tussen Xerox en HP: Xerox lanceert een vijandig overnamebod op HP aan 24 dollar per aandeel. Dat bestaat uit 18,40 dollar in cash en 0,149 Xerox-aandelen. HP zegt het aanbod te zullen evalueren.

Xerox zegt voor de financiering van het bod zo’n 24 miljard dollar aan kapitaal bij elkaar gebracht te hebben. Onder meer Citi Bank, Crédit Agricole en Bank of America staan in voor het nodige geld.

‘Ons voorstel biedt vooruitgang ten opzichte van verschansing’, zei John Visentin, vice-voorzitter en chief executive officer van Xerox. ‘De aandeelhouders van HP zullen meteen 27 miljard ontvangen cash met uitzicht op aanzienlijke, langetermijnwinsten.’ Die winsten komen volgens de topman voort uit de combinatie HP-Xerox, een ‘bedrijf met een grotere vrije cash flow om te investeren in de groei en terug te geven aan de aandeelhouders’.

Xerox geeft HP tot 21 april om op het aanbod in te gaan. HP van zijn kant zegt binnen de tien dagen zijn aandeelhouders te zullen adviseren. Xerox probeert al sinds eind vorig jaar HP in te lijven, aanvankelijk met een bod van 22 dollar per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-04T17:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.