Cronos tekent miljoenenovereenkomst met Microsoft

De Belgische technologiegroep Cronos heeft een meerjarige miljoenenovereenkomst getekend met Microsoft voor het gebruik en de wederverkoop van Microsofts public cloud. Cronos wil zijn positie in cloud computing versterken en verankert zijn ambities met dit Multi-Year Data Center Agreement. Het bedrijf zal in 2020 ook ruim duizend it-experts certificeren via zijn Azure Boost-programma.

Wereldwijd heeft slechts een handvol dienstverleners zulk een Multi-Year Data Center Agreement met Microsoft gesloten. Microsoft riep de exclusieve overeenkomst in de zomer van 2019 in het leven. Het is een soort volumecontract dat Cronos en zijn klanten toegang biedt tot exclusieve, technische en zakelijke ondersteuning van Microsoft.

‘Onze clouddiensten groeien met ruim honderd procent per jaar’, zegt Dirk Deroost, medeoprichter van de Cronos Groep. ‘We verwachten dat die groei zich ook dit jaar zal doorzetten, mede onder impuls van nieuwe technologieën als het internet of things en artificiële intelligentie, twee segmenten waarin we sterk investeren. Op die toekomst willen we ons samen met Microsoft strategisch voorbereiden. Om sneller te kunnen groeien dan de markt, zullen we blijven inzetten op het aanwerven en omscholen van talent, maar we onderzoeken ook gerichte acquisities.’

Via zijn Azure Boost-programma zal de Cronos Groep dit jaar duizend medewerkers certificeren als technische of zakelijke Microsoft Azure-expert. Ruim vierhonderd medewerkers hebben het programma al afgerond.

De Cronos Groep bestaat uit een netwerk van honderden it-, technologie-, marketing- en communicatiebedrijven. Deze heeft in totaal ruim zevenduizend medewerkers en draait een geconsolideerde omzet van achthonderd miljoen euro. Naast het hoofdkwartier in Kontich (Antwerpen) telt de groep ook vestigingen in Amsterdam, Gent, Leuven, Mechelen en Kortrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-05T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.