Ericsson maakt eerste 5G-stations in fabriek in VS

In een fabriek in Lewisville, Texas, heeft Ericsson zijn eerste 5G-basisstations geproduceerd. De fabriek zal de apparatuur aan Amerikaanse telco’s leveren. Het wordt een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten in de industrie als deze later dit jaar volledig operationeel is.

Het eerste product dat in de fabriek wordt gefabriceerd, is de millimeter-wave Street Macro-oplossing van Ericsson. Alle radio-toegangscomponenten zijn ondergebracht in een behuizing, waardoor telco’s snel 5G-dekking in stadsomgevingen kunnen realiseren.

De apparatuur wordt trouwens ook volop in de fabriek van Ericsson zelf ingezet.  maakt zaken mogelijk als geautomatiseerde magazijnen, gekoppelde logistiek, geautomatiseerde assemblage, verpakking, productbehandeling en autonome wagentjes. Ericsson zal in eerste instantie ongeveer honderd mensen in dienst hebben in de fabriek.

‘Het is spannend om onze eigen 5G-producten in de fabriek te gebruiken voor draadloze connectiviteit om de productie-efficiëntie te verhogen’, zegt fabrieksdirecteur Erik Simonsson. ‘Met de eerste 5G-basisstations die nu van de productielijn rollen, zijn we dit jaar op weg naar de meest volledig geautomatiseerde, duurzame 5G smart factory in de VS.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-06T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.