Microsoft koopt JavaScript-platform Npm

programmeren programmeertaal ontwikkelaars ontwikkeling

Microsoft neemt Npm over en is voornemens diens platform Node Packaging Manager te integreren in Github, het ontwikkelaarsplatform dat in juni 2018 werd ingelijfd voor 7,5 miljard dollar.

Npm is het bedrijf achter het opensourceproject Node Packet Manager en het bijhorende package-register. Er staan ongeveer 1,3 miljoen JavaScript-packages en genereert zowat 75 miljard downloads per maand. De overname verloopt via Github, dat al anderhalf jaar eigendom is van Microsoft. Net zoals Github moet ook Npm gratis beschikbaar blijven voor ontwikkelaars, zegt Microsoft.

Toch heeft de reus uit Seattle ook plannen met het platform. Er zal meer in de infrastructuur van het bedrijf geïnvesteerd worden en er komen nieuwe features bij. Ook de beveiliging wordt opgekrikt. Op lange termijn moeten Github en Npm met elkaar geïntegreerd worden. Door deze overname versterkt Microsoft flink zijn greep op de ontwikkelaarsgemeenschap.

Ook betalende klanten van Npm zullen verder ondersteund worden door Microsoft voor het hosten van hun private registries. Het zal voor hen ook mogelijk worden private Npm packages naar Github Packages over te zetten, ‘waardoor npm exclusief kan focussen op een uitstekende public registry te zijn voor JavaScript’.

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-18T10:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.