Overname HP door Xerox gaat niet door

Contract versnipperd verscheurd

Xerox ziet definitief af van zijn plan om Hewlett-Packard over te nemen. Dat heeft het bedrijf bevestigd in een persbericht. De gezondheidscrisis door het coronavirus en de daardoor ontstane economische onzekerheid maken dit niet het juiste moment, zegt Xerox.

Xerox had eerder aangekondigd dat het de overnameplannen in de koelkast had gezet, maar nu zijn ze definitief opgeborgen. Het bedrijf zegt ‘teleurgesteld’ te zijn dat het deze stap moet nemen, maar op dit moment gaat de gezondheid van zijn klanten, personeel en medewerkers voor.

Volgens Xerox zijn er nog altijd ‘overtuigende financiële en strategische voordelen’ te vinden in een combinatie HP-Xerox. Dat de raad van bestuur van HP altijd heeft geweigerd om hierover aan tafel te zitten en deze serieus te overwegen, noemt Xerox een ‘slechte dienst’ naar diens aandeelhouders. De aandeelhouders zelf zouden de overname met grote meerderheid steunen, aldus Xerox.

Xerox had zowat 35 miljard dollar over om het veel grotere HP over te nemen en had daarvoor al de nodige bankkredieten op zak. Naast cash zouden HP-aandeelhouders ook uitbetaald worden in Xerox-aandelen, maar die zijn door de recente beursperikelen veel minder waard dan enkele maanden geleden. HP is nooit op de overnamepogingen ingegaan en werkte ze zelfs actief tegen. Volgens HP heeft Xerox de beloofde synergieën van een fusie altijd veel te hoog ingeschat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-01T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.