Google brengt Nest Wifi naar België

wifi punt access point router

Google stelt zijn Nest Wifi-routers voortaan in negen nieuwe Europese markten te koop. Ook België en Nederland zijn daarbij. De apparaatjes combineren een router en een acces point met ingebouwde Google Assistant-spraakassistent.

Noorwegen, Zweden, Denemarken, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Nederland. Dat zijn de nieuwe markten waar Google zijn routers met wifi-punt op de markt brengt. De apparaatjes waren onder meer al in de V.S. en Groot-Brittannië te koop.

Het Nest Wifi-systeem is de tweede generatie routers van Google en is voorzien van snellere hardware die ook snellere verbindingen kan opzetten. De kit bestaat uit een router en een draadloos acces point (dat ook geen ethernet-aansluiting heeft). Volgens Google ligt de snelheid tot dubbel zo hoog als de vorige generatie en is de dekking tot 25 procent beter. Het basispakket moet kan een hele woning van 210 vierkante meter van wifi-signaal kunnen voorzien. Die oppervlakte kan eenvoudig uitgebreid worden door extra acces points toe te voegen.

Google heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan een mooi design, zodat mensen de apparaatjes niet in een kast zouden verstoppen (en op die manier het bereik ongewild inperken). Daarnaast heeft het wifi-punt ook een ingebouwde Google Assistent, zodat het apparaatje alles kan wat een Nest Mini-luidspreker kan. Je kunt de Assistent bijvoorbeeld info vragen over je wifinetwerk: ‘Hey Google, wat is mijn internetsnelheid?’.

Een pakket met één router en één Wifi-punt kost 259 euro. Het Nest wifi-punt apart komt op 139 euro, de router op 159 euro. De apparaatjes zijn per meteen beschikbaar in de Google Store en in de winkels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-05T11:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.