Ai-assistent van Sage en Accounton helpt accountant

Sage, de fabrikant van boekhouding- en betalingsoplossingen, heeft samen met het Antwerpse Accounton een gratis virtuele assistent ontwikkeld voor accountants en boekhoudkantoren. Die moet de vele vragen rond corona mee helpen beantwoorden.

Omdat boekhouders dezer dagen overspoeld worden door vragen over de steunmaatregelen van de overheid, hebben Sage en Accounton de handen in mekaar geslagen. De twee hebben een ai-assistent gebouwd die ze gratis ter beschikking te stellen van accountancykantoren. Bedoeling is om hen te helpen met hun digitalisering en repetitieve taken te automatiseren, zodat ze efficiënter kunnen werken en klanten en kmo’s beter kunnen begeleiden en adviseren.

‘Het is gedurende deze crisis al vaker gebleken dat digitalisering een bijzondere meerwaarde biedt’, zegt Alex Dossche, managing director van Sage Belux. ‘Technologie hoeft bovendien niet heel ingrijpend te zijn om reële tijds- en efficiëntiewinsten op te leveren. Deze virtuele assistent kan in dat opzicht een goede eerste stap zijn in de digitalisering van boekhoudkantoren, door hen te verlossen van een aantal eenvoudige maar tijdrovende zaken, en zo tijd vrij te maken voor activiteiten met een grotere meerwaarde.’

Accounton is sinds een jaar actief in de boekhoudsector, nadat het zich vooral op de juridische wereld richtte. Het biedt virtuele assistenten aan voor veelgestelde vragen rond bijvoorbeeld vennootschapsvormen en beroepskosten. Het bedrijf helpt ook met het automatiseren van contracten en documenten om data-input voor de accountant tot een minimum te beperken.

‘Toen de coronacrisis uitbrak, maakten we ons juridisch team vrij om de vele steunmaatregelen te bundelen en samen te vatten in een helder overzicht, zodat ondernemers via eenvoudige vragen snel kunnen weten voor welke maatregelen ze al dan niet in aanmerking komen. Intussen werken in België zo’n 180 boekhoudkantoren met onze Covid-19-assistent’, aldus Dries Wijnen van Accounton.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-11T11:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.