EuroSys en VanRoey worden regionale it-gigant

Ict-aanbieders EuroSys en VanRoey ICT vormen samen een nieuwe vooraanstaande ict-partner voor kmo’s in de provincies Antwerpen en Limburg. Beide zijn in diverse opzichten aanvullend. Cruciale rol in het verhaal is er voor investeringsmaatschappij Fortino Capital.

Fortino Capital, dat zich richt op zakelijke ict, nam vorige zomer een belangrijke participatie in VanRoey.be, dat vestigingen heeft in Turnhout, Geel en Mechelen en onlangs in Geel nog een nieuw gebouw optrok: de Kempus. En nu neemt dezelfde investeringsmaatschappij ook een groot deel van EuroSys over. Onder de paraplu van Fortino gaan EuroSys en VanRoey.be de krachten bundelen. Samen vormen ze een nieuwe ict-groep met 230 medewerkers, goed voor een omzet van zestig miljoen euro.


Aanvullend

EuroSys en VanRoey zijn in diverse opzichten aanvullend. In Limburg heeft EuroSys zijn positie uitgebouwd. Van Roey.be deed hetzelfde in de provincie Antwerpen. Ook de bedrijfscultuur zou vergelijkbaar zijn.

Voorts beschikken de twee  over een complementaire dienstverlening. Zo heeft EuroSys, naast focus op it-beveiliging, het Platinum-statuut bij Dell Technologies en Watchguard, terwijl Van Roey.be reeds jaren gekend staat als netwerk- en cybersecurityspecialist met expertise in Fortinet, HPE-Aruba en Ruckus. Hun gezamenlijke kennis ligt naar eigen zeggen bij Microsofts cloud en managed services

Mark Lens zal bestuurder zijn bij de nieuwe groep, terwijl Pat Van Roey er de functie van ceo zal invullen. Ceo Mark Aerts van EuroSys wordt commercieel directeur van de nieuwe groep.

Voorlopig werken beide bedrijven nog onder hun eigen naam voort, maar in hun communicatie zullen de twee bedrijfsnamen samen verschijnen. Op termijn gaat de groep op zoek naar een nieuwe naam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-16T10:01:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.