Computable viert 55ste verjaardag!

Ict-vaktitel Computable bestaat vandaag 55 jaar. Op 21 september 1968 viel de eerste editie van het vakblad bij lezers op de mat. De oorspronkelijke missie staat nog steeds als een huis: het bieden van nieuws, achtergronden en opinieartikelen over de zakelijke en technische kant van ict. Ook het verbinden van ict-professionals en ict-managers in de Nederlandse, en tegenwoordig ook Belgische, ict-sector is nog steeds het doel.

Begonnen als blad dat per kwartaal verschijnt (lees hier hoe het allemaal begon), groeide Computable uit tot toonaangevend ict-vakblad in de Nederlandse ict-sector. De titel was er ook vroeg bij op internet. Het beschikte in 1996 als één van de eerste mediatitels in Nederland over een eigen website (keer terug naar de tijd van Netscape). Hoewel het zwaartepunt al lange tijd op online-berichtgeving ligt, brengt de redactie nog steeds een 'papieren' Computable uit: een themamagazine dat vier tot zes keer per jaar verschijnt.

Sinds 2014 is Computable onderdeel van de Jaarbeurs in Utrecht. De eerste contacten met deze organisatie stamden overigens al uit het begin van de jaren zeventig. Computable organiseerde namelijk in 1973 zijn allereerste ict-beurs: de Computer Software & Service Beurs met bijbehorend congres in de Jaarbeurs.

Dit jaar verzorgt Computable het inhoudelijke programma van de beurs Cybersec Netherlands, dat plaatsvindt op 1 en 2 november aanstaande, uiteraard óók in de Jaarbeurs. Verder vindt op 31 oktober weer de jaarlijkse uitreiking van de Computable Awards plaats, de Oscars van de Nederlandse ict-sector.

Later dit jaar neemt Computable een vernieuwde website in gebruik. Het startsein voor nog eens 55 jaar actuele informatie over de laatste ict-ontwikkelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-21T17:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.