De vijf finalisten voor IT Person of the Year

Wie ontvangt de award tijdens Infosecurity.be?

troffee

Computable kiest zijn ‘IT Person of the Year’. Vandaag stellen wij de final list voor van vijf kandidaat-winnaars. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity Belgium, The Tooling Event en Storage Expo, op 22 maart om 14.00 uur te Brussels Expo.

De verkiezing voor IT Person of the Year 2016 verloopt in diverse etappes. In december stelden we reeds 66 Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar kon door de bezoekers van Computable op worden gestemd, en dat werd ook massaal gedaan. Op basis van deze input en die van de Computable-redactie werd eerst een short list samengesteld. Vandaag volgt de final list met de vijf finalisten die kans maken op de Computable Award.

De it-persoonlijkheid wordt gekozen door de redactie van Computable, rekening houdend met de publieksstemmen. De belangrijke parameters hierbij zijn: activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, bedrijfsprestaties én de impact op de Belgische it-biotoop.

Op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity Belgium, The Tooling Event en Storage Expo maakt de redactie de uiteindelijke winnaar bekend. Die volgt dan Dominique Leroy van Proximus op, de vorige IT Person of the Year.

Hierbij de final list met vijf namen voor IT Person of the Year.

1. Dries Buytaert

Dries Buytaert is de oprichter van Drupal, het open source project en cms dat aan de basis ligt van heel wat (vooraanstaande) websites. Buytaert richtte in 2007 in de Verenigde Staten Acquia op, dat diensten en advies over Drupal aanbiedt. Sinds 2016 leidt Dries bij Acquia mee een eigen onderzoeksafdeling die de toekomst van Drupal - en het internet in het algemeen – mee moet helpen bepalen.

2. Jonas Dhaenens

Als tiener richtte Jonas Dhaenens op zijn zolderkamer Combell op. De Gentenaar is intussen de ceo van Intelligent, de hostinggroep boven Combell en investeerder in verschillende internetbedrijven. Door enkele overnames én een deal met het Nederlandse Sentia, is Intelligent naar eigen zeggen hosting marktleider in de Benelux. Maar de internationale opmars gaat door. Vorig jaar lijfde Sentia ook de Deense ondernemingen Solido Hosting en de Jaynet Group.

3. Peter Hinssen

Peter Hinssen is technologie-ondernemer, auteur, spreker en ‘thought leader’. In 2016 was Hinssen, die de Nederlandse nationaliteit heeft, niet uit de media weg te slaan met zijn columns, interviews en presentaties (over de hele wereld). Vorig jaar vervoegde de bekende tv-maker, acteur en scenarist Bart De Pauw nexxworks, het bedrijf van Hinssen. Nexxworks moet bedrijven voorbereiden op de disruptie in hun sector.

4. Danielle Jacobs

Danielle Jacobs staat al bijna twintig jaar aan het hoofd van Beltug, de actieve vereniging van Belgische ict-gebruikers. In die jaren evolueerde Beltug van een vereniging van louter telecommanagers tot een organisatie en lobbygroep voor cio’s en business managers. Jacobs is ook president van Intug, de internationale variant van Beltug.

5. André Knaepen

Gestart als deel van een reconversieplan, en uitgroeien tot een multinational met ambities om een miljardenbedrijf te worden: onder de leiding van André Knaepen klaarde Cegeka deze klus. Cegeka telt intussen al drie datacenters, in Hasselt, Leuven en het Nederlandse Geleen, maar richt zich op diverse it-diensten. Knaepen is al 25 jaar ceo van Cegeka. 2017 wordt hoe dan ook een uitdagend jaar voor Cegeka.

Prijsuitreiking bijwonen?

Wilt u ook zien wie door Computable is uitgeroepen tot IT Person of the Year? Toegang tot Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-28T08:30:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.