Materialise en Velleman bieden 3D-print-software

3D printen

Velleman, een Belgische groothandelaar en ontwikkelaar van elektronicaproducten, is onlangs een samenwerking opgestart met Materialise, ontwikelaar van 3D-printersoftware voor de medische en industriële markt. Met de expertisekoppeling komt er naar eigen zeggen synergie tot stand die een efficiëntere en verbeterde gebruikservaring oplevert.

Velleman en Materialise werken samen om de Velleman K8400 Vertex 3D printer en de Builder software van Materialise te bundelen. ‘Met de Velleman Vertex Builder willen we 3D-printen zo eenvoudig mogelijk maken voor iedereen die een K8400 Vertex printer bezit’, aldus Karel Brans, business line director voor oem-partnerships bij Materialise. ‘De werking van de Builder is vergelijkbaar met die van een driver voor 2D printers, en belangrijke functies zoals automatic support generation (automatisch printen van steunelementen) zullen sneller en makkelijker werken dan ooit tevoren.’

Cloud

Gebruikers vinden hun gading in de software om zowel eenvoudige als geavanceerde ontwerpen te printen. Vanuit de software krijgt de gebruiker met een knop ook toegang tot de Materialise 3DPrintCloud. De Materialise 3DPrintCloud is een werkomgeving in de cloud, die een voorbereiding van 3D-ontwerpen mogelijk maakt en tegelijk printkwaliteit garandeert.

Velleman heeft meer dan veertig jaar ervaring in de ontwikkeling van do it yourself (diy) elektronica-kits. Het bedrijf heeft in 2015 al een tweede generatie 3D-printer op de markt gebracht. Materialise breidt zijn samenwerking met fabrikanten uit om de communicatie tussen hun 3D-printsoftware en een breed gamma aan printers te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-11T16:03:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.