Software AG en Dell werken aan IoT-architectuur

Software AG en Dell introduceren nieuwe IoT-architectuur

Software AG en Dell introduceren een nieuwe Internet of Things (IoT)-architectuur die het voor bedrijven mogelijk maakt direct streaming analytics uit te voeren aan de rand van het netwerk, dichtbij digitale apparaten en sensoren. Daarvoor is Software AG’s product Apama Streaming Analytics ingebouwd in Dell’s Edge Gateway 5000-serie, die speciaal is ontworpen voor randoperaties in lastiger omstandigheden.

Deze eerste gezamenlijke oplossing van Dell en Software AG richt zich op preventief en predictief onderhoud. Andere IoT-oplossingen zullen in de nabije toekomst volgen.

Volgens beide bedrijven verlaagt de door hun ontworpen IoT-architectuur de kosten van grote hoeveelheden industrieel sensorverkeer door de inzet van streaming analytics. Daardoor hoeven er minder dure centrale servers ingezet te worden. Alleen betekenisvolle data worden namelijk naar de cloud gestuurd om het verbruik van bandbreedte van het netwerk te minimaliseren.

Deze gereduceerde dataset kan worden geïntegreerd met historische kerndata. Die combinatie moet beter inzicht geven in de staat van het onderhoud. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-21T09:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.