Nokia helpt BT met ontwikkeling SDN-diensten

BT selecteert Nuage Networks van Nokia voor zijn toekomstige software-defined (sd) wide area network (wan)-diensten. Dit moet een aanvulling op het huidige aanbod van ip- en Ethernet vpn-diensten zijn. De telecom- en infrastructuurdienstverlener wil de dienst begin 2017 op de markt brengen.

BT levert onder meer cloudinfrastructuurdiensten. Hiervoor combineert het zijn de kennis van software-gedefinieerde netwerken (sdn)- en netwerkfunctievirtualisatie (nfv)-technologie met zijn huidige wereldwijde netwerkinfrastructuur. Dit om zijn netwerkdienstenaanbod verder uit te breiden. Daarnaast gaat het samenwerken met Nuage Networks van Nokia en integreert het de producten van Nuage Networks in zijn toekomstige sd-wan-diensten.

Deze nieuwe diensten zijn gericht op de sdn-mogelijkheden en worden geïntroduceerd in BT’s clouddienst-nodes. Organisaties kunnen hiermee zowel hun netwerkconnectiviteit, als gehoste applicaties vanuit één sdn-geautomatiseerde infrastructuur controleren, aldus BT.

Netwerkdienstenportfolio

De nieuwe sd-wan-dienst is een onderdeel van BT’s investering in zijn netwerkdienstenportfolio. Hiermee wil het bedrijf een aantal technologieën integreren die het voor organisaties makkelijker, sneller en veiliger maken om naar een cloud-gebaseerd model over te stappen.

BT verwacht zijn sd-wan-dienst begin 2017 op de markt te brengen. Het maakt in de komende maanden de roadmap bekend. Het bedrijf verwacht naast Nuage Networks nog meer sdn-diensten te integreren met hun nieuwe diensten.

Nuage Networks is 2013 als apart bedrijf in Silicon Valley opgericht door Alcatel Lucent met als doel om sdn-oplossingen te ontwikkelen. Na de overname van Alcatel Lucent door Nokia is Nuage Networks onderdeel geworden van het Finse netwerkconcern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-08T11:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.