Kwart Brusselse metrostations heeft gratis Wi-Fi

Dit artikel delen:
Gratis Wi-Fi

In bijna een op vier van de Brusselse metrostations kunnen de reizigers momenteel van gratis Wi-Fi gebruikmaken. Tegen eind september moet dat in alle stations het geval zijn.

Sinds 1 januari dit jaar kan er in vijftien Brusselse metrostations gesurft worden via gratis Wi-Fi. Tegen eind september van dit jaar zal wifi in alle 69 stations beschikbaar worden. Dat zegt de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

De Wi-Fi begint aan de toegangspoort van de stations en loopt tot op de perrons. In de metrostellen zelf komt er voorlopig geen draadloos signaal. Reizigers die er gebruik van willen maken, moeten eerst een account aanmaken op de website wifi.brussels. Daarmee krijgen zo ook toegang tot zo’n zeventig al bestaande hotspots die over heel Brussel verspreid zijn.

'Tussen 2015 en 2025 investeren we 5,2 miljard euro in de ontwikkeling van het openbaar vervoer’, aldus Smet. ‘We kunnen het mobiel internet niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. Op mijn vraag stelde de MIVB daarom als eerste openbaarvervoersmaatschappij in België haar realtime gegevens open. Nu werken ze ook aan de verdere uitrol van gratis Wi-Fi in alle metrostations.’

Ook Bianca Debaets, de Brusselse staatssecretaris voor Digitalisering is tevreden met de uitrol van Wi-Fi in de metro. ‘Ik ben blij dat de MIVB ervoor kiest om wifi.brussels aan te bieden in de metrostations. Wifi.brussels is snel, eenvoudig en veilig. Brussel wil als Smart City koploper zijn in het aanbieden van gratis Wi-Fi-toegang in de openbare ruimte. Daarbij geloof ik dat digitale inclusie een essentieel onderdeel is van een hedendaags gelijke kansenbeleid.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-06T16:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.