Cronos investeert miljoen in deJuristen

Virtuele assistent

De holding Cronos investeert een miljoen euro in het Gentse deJuristen, een adviesbureau voor ict-recht en intellectuele eigendom. Het geld moet dienen voor de uitbouw van een artificial intelligence (ai)-platform dat snel en goedkoop juridisch advies moet kunnen geven.

Hoe dat platform er precies gaat uitzien of op welke manier artificiële intelligentie een rol gaat spelen, daar blijft managing partner Matthias Dobbelaere-Welvaert voorlopig vaag over. ‘We zien de markt van bots en artificial intelligence evolueren aan een ongekende snelheid’, zegt hij. ‘In de juridische markt gaat alles dan wel trager, toch zijn we al meer dan een halfjaar druk in de weer met de voorbereidingen om één van de eerste juridische spelers te worden die ai op een intelligente en massale wijze zal gebruiken. Details bekendmaken kunnen we nog niet, maar de eerste testrondes zijn bijzonder hoopgevend. Het zal alleszins een absolute disruptie betekenen in de juridische sector. Zoveel staat vast.’

Voor de uitbouw van het project klopte deJuristen aan bij Cronos uit Kontich, dat eerder al geld in het bedrijf pompte. Volgens Dobbelaere-Welvaert zou een beta van het platform 'binnen enkele maanden beschikbaar moeten zijn'. 

Een eerste indicatie van wat deJuristen aan het brouwen zijn, zou wel eens ‘Spectr’ kunnen zijn, een soort virtuele jurist die ze als een gratis plug-in lanceren voor de populaire applicatie Slack. Spectr is gratis te installeren en te gebruiken en beschikbaar in verschillende Europese landen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-17T11:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.