Dimension Data vernieuwt wifi winkels Carrefour België

Netwerkoplossing Aruba geïmplementeerd in 85 winkels

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Dimension Data vervangt de wifi-netwerken in de 85 winkels die supermarktketen Carrefour in ons land in beheer heeft. De overeenkomst geldt voor vijf jaar en omvat de vervanging van de bestaande hardware, de configuratie van de access points in elke winkel, het onderhoud en de operationele opvolging.

Tegen 2018 wil Carrefour België de volledige migratie achter de rug hebben, in een tempo van twee tot drie winkels per week. Op dit moment zijn al vijfentwintig winkels voorzien van de nieuwe wifi-verbinding.

Self-scanning en hotspots

Sinds een decennium zijn de winkels van Carrefour België uitgerust met wifi. Maar de bestaande oplossing voldoet niet langer aan de huidige, groeiende behoeftes. Bij de installatie ervan bleef het gebruik van wifi beperkt tot interne taken zoals het opmaken van de inventaris. Met de opkomst van self-scanning en hotspots is de technologie aan vernieuwing toe. Daarom deed Carrefour België in 2016 een marktonderzoek naar de beschikbare opties. Uiteindelijk koos de supermarktketen voor Dimension Data.

De ict-dienstverlener gaat in elke winkel de access points verbinden met een lokale controller in plaats van een gecentraliseerd exemplaar. Dat maakt het makkelijker om in de toekomst interventies en updates lokaal uit te voeren zonder impact op de rest van het netwerk. Hiervoor gebruikt de ict-dienstverlener technologie van Aruba Networks, leverancier van netwerkoplossingen en onderdeel van Hewlett Packard Enterprise.

Carrefour België

Carrefour heeft in België 45 Carrefour Hypermarkten, meer dan vierhonderddertig Markets, een tiental Easy’s, ongeveer tweehonderdtachtig Express-winkels en bijna negentig Carrefour-drive-afhaalpunten. Het bedrijf claimt dagelijks 650.000 klanten te verwelkomen en stelt dat tachtig procent van de Belgische gezinnen hun inkopen doet bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Groupe Carrefour, die wereldwijd 380.000 medewerkers telt. De onderneming is met meer dan 12.200 winkels aanwezig in 35 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-04T09:20:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.