Lenovo neemt pc-tak Fujitsu definitief over

Het hing in de lucht, maar nu is het officieel: Lenovo neemt de pc-tak van Fujitsu over. Daarvoor hebben beide partijen met ondersteuning van de Japanse Ontwikkelingsbank (Development Bank of Japan) een strategische samenwerking afgesloten in de vorm van een joint venture.

In deze joint venture - Fujitsu Client Computing Limited (FCCL) - krijgt Lenovo een belang van 51 procent en de Development Bank of Japan vijf procent. Fujitsu behoudt een belang van 44 procent. De joint venture gaat vanaf 2018 van start en wordt geleid door Kuniaki Saito. Er werken wereldwijd 1.128 mensen, onder andere in het Duitse Augsburg.

De FCCL-producten blijven onder de merknaam Fujitsu worden verkocht en gedistribueerd. Fujitsu blijft de producten aan zakelijke klanten uitleveren, direct of indirect via het kanaalpartnernetwerk, met bijbehorende after-sales support en ondersteunende diensten, meldt het Japanse ict-concern in een persverklaring.

.

NEC

Fujitsu zocht al langere tijd naar een partner om de wereldwijde schaal voor zijn pc-productie te vergroten. Vorig jaar oktober meldden Japanse media dat er onderhandelingen met de Chinese fabrikanten Lenovo waren gestart. Die zijn nu afgerond.

Lenovo zette zich wereldwijd op de kaart als computerfabrikant met de overname in 2005 van de pc-divisie van IBM; in 2014 volgde ook nog de x86server-tak van Big Blue. De Chinese computerfabrikant nam in juli 2016 ook de pc-tak van het eveneens Japanse NEC over, via een in Amsterdam gevestigde joint venture. Laatstgenoemde fabrikant heeft een minderheidsbelang in deze joint venture, waarin de pc-activiteiten van NEC zijn ondergebracht. De huidige deal tussen Fujitsu en Lenovo lijkt qua opzet op deze NEC-deal. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-06T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.