Nokia tekent miljardencontract met Chinese operatoren

Het Finse Nokia heeft op de China International Import Expo belangrijke raamcontracten gesloten met drie Chinese telecomoperatoren: China Mobile, China Telecom en China Unicom. Nokia levert tot eind 2019 voor 2,3 miljard dollar aan netwerkapparatuur aan de drie giganten.

Het contract omvat onder meer de aankoop van ip routing- en optische transport-apparatuur, sdn en netwerkvirtualisatie-producten en alle bijhorende diensten. Dit is allemaal voor zowel de vaste als mobiele netwerken bij China Mobile. Daarnaast worden China Telecom en China Unicom door Nokia geholpen bij het verder uitrollen van zijn 4G-netwerk en hot spots. Hiervoor worden onder meer multi service edge routers, core routers en optische componenten ingezet. Ook een samenwerking rond 5G staat hierbij op de agenda.

De investeringen moeten ervoor zorgen dat de netwerksnelheid, -capaciteit en -betrouwbaarheid in heel China verbetert en dat de weg naar 5G wordt vrijgemaakt. De vraag naar breedband, zeker mobiele breedband, neemt sterk toe in China, nog altijd het land met de grootste bevolking ter wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-07T10:57:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.