Amerikaanse AT&T ook in zee met Microsoft Azure

AT&T sluit niet alleen een cloudcontract met IBM, het bedrijf gaat ook met Microsoft overeenkomsten aan. Microsoft mag Office 365 en Windows 10 leveren aan het bedrijf.

De deal komt er precies een dag nadat AT&T aankondigde zijn datacenterinfrastructuur grotendeels over te hevelen naar IBM, waar het beheerd zal worden met Red Hat-producten. Microsoft zal een groot deel van het AT&T-personeel gaan uitrusten met Microsoft 365, een bundel met Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility and Security. (EMS). Tegen 2024 moet de meerderheid van alle applicaties die niets met het netwerk te maken hebben, overgezet zijn naar de cloud, zegt de telecomoperator.

AT&T zal Microsoft ook betrekken bij de uitrol van 5G en de ontwikkeling van edge computing. De twee hebben voordien al samengewerkt aan een systeem om zwermen drones te traceren.

AT&T heeft trouwens in februari ook al een deal aangekondigd met Mirantis dat een OpenStack-project aan het bedrijf zal leveren. Daarbij zal het bedrijf Kubernetes- en OpenStack-infrastructuur gaan leveren voor het toekomstige 5G-netwerk van AT&T.

Ongeveer een jaar geleden heeft AT&T zijn eigen datacenters verkocht aan Brookfield Infrastructure. Het bedrijf kreeg daar toen net iets meer dan een miljard dollar voor. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T10:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.