Wie levert uw wifi-apparatuur?

wi-fi

Wat hebben Riverbed, HPE, Cisco, Aerohive en Extreme Networks met elkaar gemeen? Ze duiken allemaal op in de Belgische top tien van meest populaire fabrikanten voor netwerkapparatuur. Maar er kan er maar één marktleider in ons land zijn.

Wireless netwerkapparatuur komen we tegen bij twee derde van de Belgische organisaties. De piek van wireless netwerkapparatuur op locaties in België lag in 2014 op 78 procent.

Dit blijkt uit een marktanalyse van Smart Profile op vraag van Computable België. Hierbij werden 2.700 beslissers van Belgische organisaties met meer dan vijftig medewerkers ondervraagd naar het gebruik van netwerkapparatuur.

Cisco ruim marktleider

Van het totale aantal in gebruik zijnde systemen betreft ruim de helft (56 procent) een Cisco-product, waarmee het bedrijf ruim marktleider is in dit segment. 

HPE volgt op verre afstand met een kleine tien procent en Aerohive volgt als derde partij op de Belgische markt met een penetratie van net iets meer dan negen procent. 

De markt voor wifi-apparatuur is verder met namen als Riverbed, Ruckus, Juniper, Motorola, Extreme Networks en Fortinet overigens een diverse markt. In vergelijking met vorig jaar zijn Extreme Networks en Fortinet nieuw in de top tien. Zij vervangen D-Link en Belkin die er vorig jaar (net) wel in opdoken.

De concurrenten toornen ook dit jaar vrijwel niet aan de sterke positie van Cisco. Wel weten HPE en Aerohive al jaren hun tweede en derde positie vast te houden.  

Vrijdag brengen we met Computable een stand van zaken rond netwerkinfrastructuur in zijn geheel.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-14T09:49:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.