Sewan haalt 75 miljoen euro op bij Kartesia

De van oorsprong Franse cloudtelecomoperator Sewan heeft 75 miljoen euro opgehaald bij het Europese investeringsfonds Kartesia. Het bedrijf kwam onlangs nog in het nieuws door de overname van haar Belgische branchegenoot 3StarsNet.

Na de ophaling van twaalf miljoen euro bij het fonds Audacia tussen 2014 en 2016, schakelt Sewan vandaag over naar een hogere versnelling met Europees investeerder Kartesia, die 75 miljoen euro injecteert. ‘Deze kapitaalsverhoging zal ons toelaten de externe groei en de ambities van de Sewan Groep in België te ondersteunen, voornamelijk door middel van potentiële acquisities’, zegt Thomas Gros, salesdirecteur voor België bij de onderneming.   

Deze kapitaalsverhoging, overigens de belangrijkste in de Franse telecom-sector dit jaar, moet toelaten om een groei van meer dan 25 procent in stand te houden. Sewan mikt daarvoor onder meer op internationale versnelling. Na overnames in Spanje in 2016 en België dit jaar, staan er nog verdere acquisities op het programma in Duitsland en andere, niet nader genoemde, Europese landen. Het bedrijf wil ook meer geld pompen in onderzoek en softwareontwikkeling om de kloof met traditionele operatoren verder te vergroten. Voor 2020 staan er bij de Europese filialen ook 200 aanwervingen gepland en wordt de aansluiting van 300 nieuwe partners verwacht.

De diensten van Sewan, opgericht in 2007, worden door meer dan 55.000 klanten gebruikt, het bedrijf brengt ze aan de man via een netwerk van 850 partners in Europa. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-25T14:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.