5G onder Arubaanse zon

Nokia en Setar gaan 5G-operaties verzorgen

zonnebaden

Altijd zon, een hoge temperatuur en warm, azuurblauw water. Maakt dit Aruba voor velen al een ideaal vakantieland, daar komt nu nog eens 5G bij. Dat is het resultaat van de end-to-end-deal die Nokia en Setar, de geprivatiseerde telecomaanbieder op het Caribische eiland, met elkaar zijn overeengekomen. De financiële voorwaarden van het akkoord zijn niet bekendgemaakt.

De door Nokia en Setar, de belangrijkste communicatieprovider op het eiland, aangekondigde plan bestaat eruit om de netwerkinfrastructuur te transformeren, wat over twee jaar de deur moet openen naar 5G op het hele eiland.

In een gefaseerde aanpak zal Nokia de radio access network (ran)-toegang upgraden en elementen van de kern- en gegevensbeheersystemen moderniseren. Een grote rol bij het project speelt de mimo-technologie van Nokia, waarbij 64 antennes nieuwe mobiele breedbandtoepassingen mogelijk moeten maken, zoals fwa (fixed wireless access; draadloze verbinding tussen eindgebruiker en een communicatienetwerk), ar/vr en smart cities.

Opvallend genoeg werkt Nokia al met Setar samen om een ​​eilandbreed netwerk van 4,5G te runnen. Meer, dit is het snelste mobiele netwerk van Latijns-Amerika en heeft een zestiende en vierde positie in respectievelijk downlink- en uplink-snelheden in de wereldwijde ranglijst van mobiele netwerken.

Aruba - een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden - telt 110.000 inwoners en verwelkomt jaarlijks twee miljoen toeristen. Het is voor de Finse fabrikant de eerste end-to-end-5G-deal in Latijns-Amerika. Wereldwijd heeft Nokia momenteel meer dan vijftig commerciële 5G-contracten lopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-13T15:10:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.