Ericsson breidt 5G-platform uit met ai-producten

Ericsson

De Zweedse netwerkspecialist Ericsson heeft drie nieuwe producten klaargestoomd om zijn bestaand 5G-aanbod te verbeteren. Het gaat om Network Intelligence, Omni Network Channel en Energy Infrastructure Operations. Die moeten de gebruikservaring van 5G verbeteren en de complexiteit en kosten van de netwerken verlagen.

Het nieuwe aanbod is erop gericht om ‘de mobiele netwerkoperator in het middelpunt te plaatsen’, zegt Ericsson. Dat kan door zowel zelfhulp als een soepele samenwerking, co-creatie en eenvoudige toegang tot gegevens mogelijk te maken.

De nieuwe oplossingen rond 'netwerkintelligentie' maken een nog stabielere werking van het mobiele netwerk mogelijk en kan kritische incidenten tot 35 procent verminderen door de inzet van ai, zoals het anticiperen op en geautomatiseerd oplossen van fouten. Als er toch een fout optreedt, moet de preventieve ondersteuningsdienst het probleem binnen maximaal vijf minuten na de data-acquisitie oplossen.

Omni Network Channel, het nieuwe samenwerkingsplatform tussen de netwerkoperator en Ericsson, richt zich op eenvoudige navigatie en directe zelfhulpfuncties. Het platform is ontworpen om de tevredenheid van de eindgebruiker te verhogen door verbeterde netwerkprestaties en snellere probleemoplossing. Bovendien vergemakkelijkt het de invoering van nieuwe technologieën zoals 5G en ondersteunt ze mobiele netwerkoperatoren bij de ontwikkeling van de vaardigheden van hun personeel.

‘Energy Infrastructure Operations is dan weer de nieuwe oplossing voor energiebeheer en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en gegevensanalyse om het energieverbruik in de hele netwerkinfrastructuur te verbeteren. Energy Infrastructure Operations verhoogt met name de energie-efficiëntie in het draadloze toegangsnetwerk, waar de grootste besparingen kunnen worden gerealiseerd. De nieuwe oplossing is niet alleen gericht op de daadwerkelijke energiebesparing op de mobiele locatie. Het maakt ook een grotere operationele efficiëntie mogelijk door het vermijden van inspecties ter plaatse, wat uiteindelijk leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-14T09:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.