Unit-T in laatste fase voor slimme stroommeters

Elektriciteit

Telenet-dochter Unit-T is de ‘primair geselecteerde partner’ van Fluvius om een paar miljoen slimme stroommeters te gaan installeren in Vlaanderen. De ‘concretiseringsfase’ van de aanbesteding moet tegen half november afgerond zijn.

Fluvius, de netbeheerder in het Vlaamse Gewest in België, zal iets meer dan 4,3 miljoen slimme meters inzetten tegen 2024 en vervangt zo, gedurende de komende vier jaar, ongeveer tachtig procent van zijn huidige analoge meters. Dit project betreft zowel elektriciteits- als gasmeters. De ervaring van Unit-T, voor zeventig procent in handen van Telenet en voor dertig van het Franse Solutions30, om diensten te leveren in residentiële gebouwen en de ervaring met meterwissels die Solutions30 heeft in verschillende Europese landen, lijken doorslaggevende factoren te zijn geweest bij de selectie.

'Het sterke parcours dat ons bedrijf in dit gunningstraject tot op heden heeft gelopen bewijst, twee jaar na de oprichting van Unit-T, dat het businessmodel van deze joint venture een win-win-model is. Niet alleen voor de twee partners, maar ook voor hun medewerkers, hun klanten en al hun stakeholders’, zegt Ton Bosters, voorzitter en ceo van Unit-T.

In deze laatste fase worden de offertes verder geconcretiseerd en wordt er een gedetailleerd projectplan samengesteld. Dat plan omvat de voorbereiding van alle operationele procedures zodat er een aanvang is te maken met eerste meterwissels vanaf maart 2021. Als Unit-T die boei succesvol rondt, ligt de weg vrij voor de start van de uitvoering.

Cijfers met betrekking tot deze overeenkomst zullen worden gecommuniceerd wanneer de contracten zijn ondertekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-02T09:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.