Ericsson benadrukt 5G-strategie met kopen Cradlepoint

Grootste deal voor netwerkdienstverlener in meer dan tien jaar

Deal handen schudden overname

Ericsson heeft de Amerikaanse draadloze netwerkspecialist Cradlepoint overgenomen. De deal heeft een waarde van iets meer dan een miljard dollar (850 miljoen euro). De operatie moet Ericsson helpen om een vuist te maken op de markt voor 5G- en IoT-toepassingen.

De acquisitie van Cradlepoint, een concurrent van onder meer Cisco op het gebied van netwerkrouters en draadloze netwerkdiensten, is de grootste overname die Ericsson doet in meer dan tien jaar. Het bedrijf blijft onder zijn eigen naam werken en wordt een dochter van Ericsson. Het hoofdkwartier van Cradlepoint blijft ook gevestigd in Boise, Idaho. Daarnaast heeft het een onderzoekscentrum in Silicon Valley en verkoopkantoren in Groot-Brittannië en Australië.

Cradlepoint staat vooral sterk in draadloze Wan Edge-toepassingen en geeft Ericsson bijvoorbeeld toegang tot de markt voor IoT-apparaten die via 4G en 5G verbonden zijn. Het bedrijf groeit in dit segment jaarlijks met vijfentwintig tot dertig procent. Cradlepoint werd in 2006 opgericht en heeft ruim 6500 werknemers. Vorig jaar haalde het een totaal omzet van iets meer dan 115 miljoen euro. Voor dit jaar wordt uitgegaan van zo’n 153 miljoen. Het gros van de omzet wordt in de VS gedraaid.

‘Overnames die dicht bij onze eigen portfolio staan, zijn een integraal onderdeel van onze eerder gecommuniceerde strategie’ zegt Ericsson-ceo Börje Ekholm. ‘De overname van Cradlepoint is een aanvulling op ons bestaande aanbod en is de sleutel tot onze strategie om klanten te helpen de waarde van hun 5G-netwerkinvesteringen te laten groeien.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-18T14:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.