Lansweeper neemt netwerkscanner Fing over

Partners handen

Het Belgische Lansweeper, specialist in beheerplatform voor it-assets, neemt het Italiaanse Fing over, een app voor het scannen van netwerken en het herkennen van apparaten. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

De technologie van Fing combineert netwerkgegevens (zoals een mac-adres), tot één specifiek apparaat en biedt informatie over het merk, type, model en besturingssysteem, inclusief de naam en versie. Fing beschikt daarvoor over een database met meer dan zeshonderd miljoen uniek geïdentificeerde apparaten.

Met de mogelijkheden van Fing om apparaten te identificeren, breidt Lansweeper zijn netwerkdetectietechnologie flink uit. Zeker nu er de komende jaren miljarden connected- en iot-apparaten in gebruik worden genomen, is dat een sterke troef. Veel bedrijven hebben immers geen idee hoeveel apparaten er nu eigenlijk verbonden zijn met hun bedrijfsnetwerk of hoeveel er toegang hebben tot bedrijfsmiddelen via een thuisnetwerk. Dit brengt een risico mee op onbevoegde toegang, datadiefstal en potentiële malware- en ransomware-aanvallen.

‘Voor elk nieuw apparaat dat wordt toegevoegd aan een netwerk is het nodig om nieuwe kwetsbaarheden correct te identificeren en beheren’, zegt Lansweeper-ceo Dave Goossens. ‘Bedrijven moeten hier rekening mee houden, omdat er steeds meer en meer apparaten worden verbonden. Dankzij deze overname beschikken we nu over de expertise van de marktleider op het vlak van apparaatdetectie en -identificatie.’

Het van oorsprong Italiaanse Fing werd in 2009 opgericht. De app is naar eigen zeggen al ruim 35 miljoen keer gedownload en kon in totaal al zo’n veertig miljard apparaten herkennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-14T15:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.