Orange zoekt 'oplossing' voor ZTE in haven Antwerpen

Haven Antwerpen

Het 5G-netwerk van Orange in de Antwerpse haven is gebaseerd op technologie van het Chinese ZTE. Terwijl Orange aangaf over te willen schakelen op Nokia.

Het was een van de vragen die Werner De Laet, chief enterprise, innovation & wholesale officer bij Orange, kreeg tijdens het ‘Start walking with 5G-event van Orange, naar aanleiding van hun testcampus in de Antwerpse haven. Wat gaat Orange met ZTE aanvangen, nu het heeft beslist om voor 5G over te schakelen op radio-technologie van Nokia?

Het stand-alone-netwerk in de Antwerpse haven is namelijk gebaseerd op technologie van ZTE, de Chinese producent van telecommunicatieapparatuur.

Leveranciersselectie

"Waarom heeft Orange niet van bij de start van hun Antwerps testproject voor (een Europese specialist als) Nokia gekozen?"

Tot 2021 zal het 5G-netwerk van Orange in de Antwerpse haven nog ondersteund worden door ZTE. Daarna gaat Orange dit aanpassen op basis van een leveranciersselectie. Het radiodeel van het netwerk komt effectief bij Nokia, zoals aangekondigd. Voor het deel equipment/intelligence komt een nieuwe selectie.

Vraag is waarom Orange niet van bij de start van hun Antwerps testproject voor (een Europese specialist als) Nokia heeft gekozen?

‘Zowat een jaar geleden was ZTE, toen we ervoor opteerden, de meest geavanceerde fabrikant, met bijvoorbeeld expertise in network slicing, een fundamentele eigenschap van 5G’, aldus De Laet. ‘Maar de Europese leveranciers hebben intussen een grote verandering kunnen realiseren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-23T10:23:00.000Z William Visterin