Proximus en Citymesh tekenen wholesale-contract

GSM-mast antenne GSM

Het West-Vlaamse Citymesh gaat zijn klanten mobiele en vaste telecomdiensten aanbieden via het Proximus-netwerk. Het bedrijf wil op die manier zijn portfolio voor de b2b-markt verder uitbouwen.

Het contract tussen Citymesh en Proximus bestrijkt verschillende domeinen. Voor het mobiele gedeelte wordt een mvno (mobile virtual private network operator)-configuratie opgezet, zodat klanten van de private 4G- of 5G-netwerken van Citymesh ook spraak- en sms-diensten kunnen gebruiken en dit via het Proximus-netwerk. Wat het vaste netwerk betreft, zal Citymesh zijn klanten internet- en Explore-connectiviteit kunnen aanbieden en tevens wholesale-producten van Proximus voor spraak doorverkopen.

‘Citymesh streeft ernaar uit te groeien tot de vierde operator in België, met een duidelijke focus op industriële use-cases’, zegt ceo Mitch De Geest. ‘De mobiele privénetwerken die we vandaag bouwen, maken gebruik van onze eigen 4G- en 5G-licenties en bieden missie- en bedrijfskritische communicatie en innovatieve mobiele diensten voor steden, industriële sectoren en bedrijven.’

Proximus benadrukt van zijn kant zijn open houding en bereidwilligheid om ook andere spelers op zijn netwerken toe te laten.

Citymesh werd in 2006 opgericht en bouwt private draadloze netwerken voor de b2b-markt, bijvoorbeeld op de luchthaven van Zaventem en de haven van Zeebrugge. Sinds 2018 heeft Citymesh daarvoor toegang tot de 5G-frequentie. Voor zijn oplossingen werkt Citymesh samen met Nokia als technologieleverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-09T10:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.