GTT verbindt 80 Etex-vestigingen in 42 landen

Netwerk uitbreiden

De Amerikaanse cloudnetwerkspecialist GTT Communications gaat zijn software-defined wide area network (sd-wan)-oplossing implementeren bij de Belgische bouwmaterialenfabrikant Etex. GTT verbindt de tachtig Etex-vestigingen in 42 landen met elkaar.

De Etex-vestigingen die op het netwerk aansluiten, bevinden zich over heel de wereld, van Europa en Amerika over Afrika tot Azië en het Midden-Oosten. De sd-wan-oplossing van GTT integreert de Tier 1-internetbackbone van het bedrijf met private- en direct-cloud-verbindingen. Dat moet de prestaties van bedrijfskritische applicaties verbeteren. Daarnaast levert de cloudnetwerkspecialist ook SIP trunking services aan Etex voor voip-toepassingen.

De oplossing vergroot ook de beschikbare bandbreedte voor veel van de lastiger te bereiken locaties van het bedrijf, door naar gelang de behoefte de hoofd- en back-upverbindingen van de kantoren te combineren. Hierdoor is het mogelijk om het dagelijkse netwerkverkeer over beide verbindingen te verdelen, terwijl de backup-optie gewoon beschikbaar blijft indien nodig. Bovendien kiest het applicatieverkeer hierdoor ook altijd de meest directe, beschikbare netwerkroute.

‘Samen met GTT hebben we een toekomstbestendig netwerk gebouwd, waarin onze bestaande firewalls zijn ondergebracht en we profiteren van alle voordelen van een flexibele en weerbare managed sd-wan-oplossing’, zegt Bert Janssens, hoofd technologie van Etex. ‘We verwachten dat deze nieuwe oplossing onze totale kosten voor het gebruik van ons netwerk flink zal verlagen.’

Etex heeft in totaal 101 productielocaties in 42 landen en stelt zo’n 13.000 mensen tewerk. Het wortels van het bedrijf gaan terug tot 1905.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-10T13:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.