Legrand neemt Nederlandse Compose over

Het Nederlandse Compose, specialist in oplossingen voor glasvezelconnectiviteit, wordt eigendom van de Legrand-groep. Met de overname wil Legrand zijn afdeling Data Center Solutions verder uitbouwen. Daarnaast lanceert Legrand later dit jaar een aantal nieuwe producten in dit segment, waaronder Infinium Quantum.

De Compose-groep is in 1992 opgericht en is gespecialiseerd in glasvezelconnectiviteit voor telecom en datacenters. Het bedrijf is zowel adviseur, producent, leverancier als installateur. Met de overname wil Legrand een nieuwe stap zetten in het segment van geavanceerde connectiviteitsoplossingen.

En ook Compose wordt er beter van, beargumenteert de nieuwe eigenaar. Het Nederlandse bedrijf kan zijn klanten een breder productassortiment aanbieden, extra investeren in r&d en nieuwe klantendoelgroepen aanspreken. De overname vormt een aanvulling op de Legrand Data Center Solution-producten, zoals onder andere kabelgoten, pdu-stroomverdelers, ups-systemen, transformatoren en schakelmateriaal.

Legrand breidt binnenkort zijn portfolio in de Benelux ook uit met Infinium Quantum-glasvezel. Dat biedt high end glasvezeloplossingen, met onder andere ultralage verliezen en een lager elektriciteitsverbruik (tot 30 procent bij ontvangers). Het Franse bedrijf wil zo een antwoord geven op de groeiende vraag naar gespecialiseerde connectiviteitsoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-16T17:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.