Amazon koopt recordhoeveelheid groene energie

Zonne-energie

E-commerce-gigant Amazon is wereldwijd de grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Het streven van Amazon is om in 2025 volledig klimaatneutraal te draaien.

De energie komt van 206 projecten wereldwijd, waaronder 71 wind- en zonne-energieprojecten en 135 zonnedaken op gebouwen en winkels over de hele wereld. Deze week heeft Amazon nog negen nieuwe wind- en zonne-energieprojecten aangekondigd in de VS, Canada, Spanje, Zweden en het VK. Daarmee is het bedrijf nu de grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie in Europa, met meer dan 2,5 GW aan hernieuwbare energiecapaciteit, voldoende om meer dan twee miljoen Europese huishoudens per jaar van stroom te voorzien.

Deze projecten leveren hernieuwbare energie aan de eigen hoofdkantoren, magazijnen, winkels en Amazon Web Services (AWS)-datacenters. Tegen 2025 wil Amazon volledig op groene stroom draaien, dat is vijf jaar eerder dan voorzien. Tegen 2040 voorziet het bedrijf dat het helemaal klimaatneutraal is. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-21T11:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.