Juniper en Fujitsu sluiten switch-pact

Partners handen

Juniper Networks heeft een samenwerking met Fujitsu bekendgemaakt. Juniper levert switches voor enkele productreeksen van Fujitsu. De Japanners en het partnernetwerk op hun beurt gaan de switches verkopen, implementeren en ondersteunen en fungeren als het centrale aanspreekpunt van klanten.

De switches van Juniper zullen geleverd worden voor de productreeksen Fujitsu Server Primergy, Fujitsu Storage Eternus en Fujitsu Integrated System Primeflex. Het gaat om de datacenter-switches uit de Juniper Networks QFX-serie en meer in het bijzonder de QFX5120. Fujitsu zal daarnaast ethernet-switches uit de Juniper Networks EX-serie gebruiken om switching-functionaliteit voor kleinschalige datacenteromgevingen te bieden.

De keuze viel op Juniper vanwege ‘diens diverse aanbod van ‘experience first’ netwerkproducten en de opvatting dat die de eigen oplossingen van Fujitsu aanvullen’, zegt Fujitsu. Juniper zal Fujitsu en zijn klanten ook helpen met het oplossen van problemen rond de netwerkflexibiliteit, software-defined networking en edge computing.

Volgens Fujitsu is de samenwerking in de toekomst zeker nog uit te breiden. ‘Dit is slechts het begin, want we zien meer potentieel in zijn aanbod van zakelijke oplossingen, zeker met het oog op de recente overname van Apstra door Juniper’, duidt Olivier Delachapelle, EMEA head of Product Line Management bij Fujitsu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-21T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.