Colruyt in zee met Extreme Networks

Supermarkt kassa

Netwerkspecialist Extreme Networks gaat een cloudgebaseerd netwerk installeren dat alle supermarkten, distributiecentra en kantoren van de Colruyt Group verbindt, zowel in België, Luxemburg als Frankrijk en India.

Colruyt Group heeft meer dan zeshonderd eigen winkels en levert voedingsmiddelen en andere artikelen aan ruim 580 onafhankelijke winkels. Het bedrijf heeft ook een sterke e-commerce-aanwezigheid in Europa en is eigenaar van onder meer OKay, Bio-Planet, Dats 24, DreamLand en DreamBaby.

De laatste tijd begon de onderneming tegen zijn maximale netwerkcapaciteit aan te lopen. Het bestaande netwerk bleek niet voldoende uitgerust te zijn om de opkomst van mobiele en connected devices en de uitbreiding van de activiteiten te ondersteunen en bood te weinig inzichten en locatiediensten, waarmee de winkels hun salesstrategieën konden bouwen.

Colruyt koos voor Extreme om te migreren naar een robuuster en betrouwbaarder cloudbeheerd netwerk dat meer capaciteit biedt en zorgt voor meer inzicht en achtergrondinformatie. Het nieuwe netwerk wordt aangedreven door ExtremeCloud IQ en biedt draadloze connectiviteit voor medewerkers en klanten.

Er werden ruim 10.000 access points (die Wifi 6 ondersteunen) geïnstalleerd binnen al zijn winkels, kantoren en distributiecentra. Ze staan open voor elke gebruiker, van winkelmedewerker met een handheld device tot aan klanten met een smartphone. Het ExtremeCloud IQ-beheerplatform biedt nu inzicht in en analyses rond het netwerkgebruik. Hierdoor kan het bedrijf bepalen hoe het de bedrijfsvoering en klantervaring kan optimaliseren in winkels en distributiecentra.

Netwerkproblemen worden proactief gedetecteerd met ExtremeCloud IQ Co-Pilot. Deze extensie biedt ook potentiële oplossingen en zorgt ervoor dat kleine problemen niet uitmonden in grote.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-22T15:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.