Verzekeraar AG neemt afscheid van mainframe

Verzekeringsmaatschappij AG hevelde tachtig miljoen regels code van het bestaande mainframesysteem over naar een nieuwe infrastructuur. Goed voor een verlaging van de total cost of ownership met 75 procent. Al blijkt die besparing niet de hoofdreden van de migratie.

Tijdens het belangrijke moderniseringsproject werden kritieke applicaties, die meer dan tachtig miljoen regels code bevatten, van het bestaande mainframesysteem overgebracht naar een nieuwe infrastructuur die veertien miljoen transacties per dag ondersteunt. Het project begon medio 2018 met een voltooiingsdoelstelling van vier jaar. Maar uiteindelijk werd het voltooid in drie jaar.

Tijdens de overgang en sindsdien waren er volgens AG geen onderbrekingen van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten of de diensten aan de drie miljoen klanten en partners. Voor deze modernisering werkte AG wamen met Micro Focus voor hun oplossingen en diensten.

Cloud

De operatie heeft geresulteerd in een (veel) meer open omgeving. ‘Een omgeving die een nieuwe, datagestuurde strategie mogelijk maakt, en in een lagere total cost of ownership voor ons bedrijf, nu en ver in de toekomst’, aldus Philippe Van Belle, chief information & technology officer van AG. Volgens Van Belle daalde de tco met maar liefst 75 procent, mede door de vermindering in het aantal nodige softwarelicenties.

Al is die tco niet de enige reden voor de omvorming. Het moderniseringsproject opende de deur voor het gebruik van de cloud en stemde operationele systemen beter af op de data-analysesystemen. Momenteel bevindt de infrastructuur zich op eigen Windows servers in een eigen datacenter. Ze zouden in theorie naar iaas-oplossingen (infrastructure-as-a-sevice) kunnen gaan van partijen als AWS en Microsoft Azure. ‘Maar voorlopig zijn we zelf goedkoper. Al kunnen we op middellange termijn wel overstappen naar iaas als we dat zouden willen.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-12T10:15:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.