Nethys verkoopt WIN aan NRB

Zoals verwacht heeft de Waalse integrator NRB zijn kleine concurrent WIN overgenomen. NRB zou verkoper Nethys minimum 50 miljoen euro betalen.

WIN werd in 1998 opgericht als ‘Wallonie IntraNet’, de Waalse tegenhanger van Telenet in Vlaanderen. Het wou zich vooral toeleggen op internetdiensten en een breedbandnetwerk dat alle Waalse instellingen zou verbinden. France Telecom was de gedoodverfde kandidaat maar uiteindelijk won Proximus het contract om WIN uit te baten en werd het later ook eigenaar. Dat leidde toen tot een verhit debat over de concurrentie in ons land.

WIN was voor Proximus dan ook nooit een prioriteit en in 2009 werd het verkocht aan Tecteo dat WIN ontwikkelde tot een B2B-integrator voor ondernemingen. Drie jaar geleden werd WIN dan overgenomen door de Waalse groep Nethys die er toen 8 miljoen euro voor betaalde. 

NRB haalt met WIN een omzet van zo’n 52 miljoen euro en 130 medewerkers binnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-25T14:55:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.