Arrow en IBM bouwen iot-oplossing voor luchthavens

Luchthaven reizen

Arrow Electronics introduceert de Smart Airport Asset Management Solution, een innovatieve iot-oplossing voor luchthavens, die samen met IBM is ontwikkeld. De oplossing is gebaseerd op een door Arrow ontworpen en ingekochte set iot-sensoren en gateways, het IBM Watson-platform en IBM Maximo Enterprise Asset Management-software.

De oplossing biedt luchthaven-operators betere operationele inzichten, waarmee ze het onderhoud van apparatuur kunnen optimaliseren om downtime te voorkomen en de ervaring van de reiziger te verbeteren. De assetmanagement-oplossing verzamelt gegevens zoals temperatuur, trillingen en motorvloeistofniveaus van sensoren op motoren en andere bewegende delen in roltrappen, rolpaden en bagagesystemen. Daarnaast meten sensoren op tanks met drinkwater de temperatuur, waterstroom en lekkage om te bepalen of alles goed werkt.

Gegevens van de sensoren, die verbonden zijn met draadloze gateways, worden verzameld en vervolgens op het IBM Watson-iot-platform geconsolideerd en geanalyseerd. Het IBM Maximo-portfolio creëert een efficiënter assetmanagementproces, waarbij de verzamelde gegevens worden gebruikt voor het aansturen van workflows, resource-toewijzing en analyse van de status van assets om gepland en ongepland onderhoud te begeleiden.

‘Door gebruik te maken van gegevens en analyses stelt deze end-to-end iot-oplossing luchthavens in staat om de prestaties van belangrijke bedrijfsmiddelen te verbeteren die rechtstreeks van invloed zijn op de klantervaring’, aldus Adriana Robinson, vicepresident IBM Watson Iot. ‘Onderhoudsteams kunnen hierdoor uitval van luchthavenfaciliteiten voorspellen en proactief onderhoudsprocessen plannen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-07T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.