Drie miljoen voor mobiele-sleutelaanbieder BlueID

Het Duitse BlueID heeft aan een financieringsronde drie miljoen overgehouden. De injectie is mogelijk gemaakt door het eveneens Duitse E-Capital en de daaraan verbonden investeerders HCS Beteiligungen en Helvetia Venture Fund. BlueID is een aanbieder van mobiele sleutels en cloudgebaseerde toegangscontrole.

Zo is met de oplossing van BlueID een digitale sleutel te maken om vervolgens deuren te openen via mobiele apparaten. De hardware-onafhankelijke oplossing bestaat al in it-systemen van tal van leveranciers in de automobiel- en facilitaire markt.

Het vrijgekomen geld moet zijn weg vinden naar de marketing- en salesuitbreiding van BlueID met als doel de positie van het bedrijf op de automotive- en facilitaire markten verder te versterken.

Topman bij het toegangsinnovatiebedrijf, Philipp Spangenberg, laat in een persverklaring weten dat het zijn missie is klanten de veiligste en innovatiefste technologieën aan te bieden. ‘We gaan onze go-to-market-strategie uitbreiden en zijn verheugd om E-Capital als onze nieuwe aandeelhouder bij ons te hebben op deze reis.’

E-Capital benadrukt daarbij de positie van zijn E-Capital Cybersecurity Fund, dat in Duitsland exclusief is gewijd aan investeringen in startende ondernemingen voor cybersecurity. Of zoals Hannes Schill, partner bij E-Capital, het formuleert: ‘BlueID is met zijn met zijn robuuste cryptografie, geavanceerde beveiligingsprocessen een aanwinst voor onze cybersecurity-portefeuille.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-24T08:43:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.