Verizon wedt op Microsoft Azure voor iot

internet of things

Verizon gaat samenwerken met Microsoft om de creatie en implementatie van oplossingen voor het internet of things (iot) te versnellen. Hiervoor worden het ThingSpace IoT-platform en de 5G/lte-verbindingen van Verizon geïntegreerd in Microsoft Azure IoT Central.

Door de samenwerking wil Verizon Business de belangrijkste elementen van iot gemakkelijk beschikbaar stellen voor zijn klanten. Het moet de bouw van end-to-end iot-oplossingen vereenvoudigen en versnellen.

Verizon integreert daartoe zijn lte- en 5G-netwerk, zijn iot-platform ThingSpace (inclusief de verbindingen met het netwerk en de beheer- en diagnose-tools) en de Critical Asset Sensor-apparaten, in Microsoft Azure. Azure IoT Central voorziet kant-en-klare templates voor diverse industriespecifieke toepassingen en biedt cloud-gebaseerde analysemogelijkheden op applicatieniveau.

Eenvoudiger maken

‘Het is de bedoeling om de ontwikkeling van iot-oplossingen eenvoudiger te maken’, aldus Aamir Hussain, senior vice president business products bij Verizon. ‘Door onze platformen te combineren, kunnen iot-ontwikkelaars hun oplossingen gemakkelijker in de markt zetten. Het gaat erom de iot-branche vooruit te helpen en het voor bedrijven en consumenten makkelijker te maken om te profiteren van de iot-innovaties.’

It-integrator Cognizant maakt al gebruik van het gezamenlijke platform om een iot-toepassing te ontwikkelen voor efficiënt beheer en gebruik van gekoelde opslag. Die toepassing ondersteunt processen voor producten met een beperkte houdbaarheid, zoals levensmiddelen en geneesmiddelen. De applicatie houdt bijvoorbeeld in de gaten of geneesmiddelen onder de juiste omstandigheden worden bewaard en hoe lang ze nog houdbaar zijn. Op deze wijze wordt de kwaliteit gewaarborgd van geneesmiddelen die naar klanten worden verstuurd en de aantal verlopen medicijnen beperkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-24T14:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.