Internetbedrijf ZapFi is failliet

Dit artikel delen:

Het internetbedrijf ZapFi is door de Brugse rechtbank van koophandel failliet verklaard. Het dichtdraaien van de geldkraan van de Luxemburgse investeerders achter het bedrijf is de hoofdreden voor het faillissement.

ZapFi was sinds 2010 in de Brugse regio actief. Het kondigde toen aan dat het de gehele Brugse binnenstad te voorzien van gratis internet. Zo ver kwam het echter nooit, de beloftes aan de stad werden nooit ingelost. Het faillissement heeft voor de stad Brugge geen gevolgen. Dit komt doordat de partijen in 2015 een dading hebben bereikt, waarbij de samenwerking werd stopgezet.

Het internetbedrijf was ook actief op de Nederlandse markt. Zo ontving het in 2013 een kapitaalinjectie van vier miljoen euro om een versnelde groei op de mobiele marketing markt in Europa te realiseren. Het had destijds ruim honderd Wi-Fi hotspots verspreid over Amsterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Rotterdam en Utrecht.

In Brugge waren nog drie mensen werkzaam, die nu hun baan verliezen. Op het hoogtepunt van het bedrijf waren er 35 mensen in dienst. De omvang van de schuldenberg is niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-04T10:50:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.