Esas haalt kapitaal op bij Buysse & Partners

Dit artikel delen:
Kapitaal

De it-dienstverlener Esas uit Wilrijk heeft nieuw kapitaal opgehaald bij het investeringsfonds Buysse & Partners. Met het geld wil het bedrijf een ambitieus groeiplan financieren.

Esas had eerder dit jaar al aangegeven dat het geld wilde ophalen en dat doet het nu ook bij Buysse & Partners. Dat fonds wordt gespijsd door een groep familiale investeerders en wordt geleid door Frank Buysse, de zoon van Paul baron Buysse. Hoeveel de investering precies bedraagt, is niet bekendgemaakt.

Esas is een it-service provider die voor grote bedrijven, zoals Telenet en Proximus, de installatie, onderhoud en het monitoren van smart devices verzorgt. De pijlsnelle opkomst van het internet der dingen (slimme meters, online thermostaten, slimme sloten,…) biedt volgens het bedrijf sterke groeikansen.

‘De hoeveelheid slimme toestellen gaat exponentieel stijgen’, zegt ceo Robert Decant in De Tijd. ‘De grote bedrijven focussen zich vooral op het bedenken van innovaties’. Esas ondersteunt die bedrijven bij de operationele uitrol van deze nieuwe toestellen.

De ambities van Esas zijn niet min. Met het geld wil het bedrijf zich bestendigen als marktleider in de Benelux en een ambitieus groeiplan ondersteunen om de omzet te verdubbelen van zestig miljoen euro naar 120 miljoen. Het aantal werknemers moet evenredig groeien, van duizend naar tweeduizend mensen. Begin dit jaar nam Esas ook al zijn Nederlandse concurrent S3S over. Daarmee verdubbelde het personeelsbestand al een eerst keer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-06T10:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.