Software AG neemt AI-bedrijf Zementis over

Software AG neemt Zementis over. Dit Amerikaanse bedrijf uit Californië biedt software voor ‘deep learning’, een fundamentele technologie voor machine learning, data science en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (ai: artificial intelligence). Software AG beschouwt ai en machine learning als de basis voor een nieuwe generatie van internet of things (IoT)-applicaties, zoals zelfrijdende auto’s, persoonlijke digitale assistenten, medische diagnoses, preventief onderhoud en robottechnologie.

Software AG maakt al gebruik van Zementis’ Adapa (Adaptive Decision and Predictive Analytics) in zijn Digital Business Platform. De combinatie van Software AG’s ‘streaming analytics’ met de voorspellende analyses van Adapa levert precieze bedrijfs- en technische inzichten in klantgedrag, marktdynamiek en veiligheidsrisico’s, aldus het Duitse softwareconcern.

Om sneller inzicht te verschaffen in relevante data richt Zementis zich op voorspellende modellen – van statistische algoritmen tot complexe, voorspellende modellen en deep learning-capaciteiten - voor bedrijfskritische applicaties zoals risicometing, het opsporen van fraude en toekomstig onderhoud.

Software AG investeert volop in IoT. De afgelopen maanden sloot het bedrijf hiervoor allianties met Bosch, Dell en Cumulocity.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-14T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.