Amazon Echo nu ook in België beschikbaar

Dit artikel delen:
Amazon Echo

De Echo, de slimme luidspreker annex digitale assistent van Amazon, is voortaan ook in ons land te bestellen. Tot nog toe was het kleinood enkel in de VS en enkele grote Europese landen te koop. De Echo spreekt nog wel geen Nederlands.

Amazon heeft aangekondigd dat het zijn Echo naar 28 nieuwe markten verscheept, waaronder dus België. De Echo is een luidsprekertje waaraan allerlei vragen kunnen gesteld worden en diensten kunnen worden opgeroepen. Die vragen worden dan beantwoord door Amazon’s slimme assistent Alexa, een concurrent voor Siri van Apple en Cortana van Microsoft. Nadeel is wel dat Alexa nog steeds het Nederlands niet machtig is. Ze kan wel bevelen begrijpen in onder meer het Engels, het Duits en het Frans.

Naast de introductie van de Echo lanceert Amazon hier ook zijn muziekdienst Music Unlimited, die de strijd moet aangaan met onder andere Spotify, Apple Music en Deezer. De app biedt ongelimiteerde toegang tot zo’n veertig miljoen liedjes, in ruil voor net geen tien euro per maand.

Amazon komt steeds natuurlijker tevoorschijn op de Belgische markt. In november rolde het al de dienst Prime uit naar ons land waardoor Belgische klanten toegang kregen tot gratis verzending via Amazon Duitsland en de Netflix-concurrent Prime Video (hoewel die eigenlijk al beschikbaar was in België).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-14T10:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.