Telenet komt met gigabit-snelheid

Dit artikel delen:
Ceo en cto

Cto Micha Berger en ceo John Porter van Telenet.

Vijf jaar na de opstart van De Grote Netwerf lanceert operator Telenet internetsnelheden tot één gigabit per seconde. De nieuwe snelheid komt meteen beschikbaar op het hele netwerk van Telenet dat drie miljoen huizen en bedrijven kan bedienen. Vlaanderen en Brussel komen ze bovenaan de lijst van regio's met de beste digitale infrastructuur van Europa.

Vanaf nu kunnen klanten van Telenet surfen aan snelheden tot 1 gigabit per seconde (Gbps). Dat is meer dan dubbel zo snel als voorheen. De hogere snelheden zijn het resultaat van het grootschalige investeringsproject De Grote Netwerf dat vijf jaar geleden van start ging en dat de capaciteit van het 600 megahertz-netwerk verdubbelde naar 1,2 gigahertz. Telenet maakte daarmee zijn netwerk klaar voor toekomstige toepassingen, zoals virtual reality, geconnecteerde en zelfrijdende wagens of chirurgie op afstand.

De Grote Netwerf heeft een half miljard euro gekost. Vijf jaar lang waren dagelijks tien ploegen van dertig werknemers op de been om meer dan twee miljoen netwerkcomponenten te vervangen. Ze gingen langs in elke straat in Vlaanderen en Brussel waar het kabelnetwerk ligt. Vlaanderen en Brussel beantwoorden nu al aan de doelstellingen van het actieplan Digitaal België van de overheid. Daarin wordt gesteld dat ‘een internetsnelheid tot 1 Gbps verkrijgbaar moet zijn voor minstens de helft van de aansluitingen in ons land tegen 2020’.

Alle bestaande abonnementen krijgen van Telenet een gratis snelheidsverhoging, al ligt die nog niet op 1 Gbps. Om gigabitsnelheden te krijgen, moeten klanten bijbetalen voor een zogenaamde Speedboost-pakket, dat met bestaande abonnementen te combineren is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-26T12:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.