Europese ipv4-adressen zijn nu helemaal op

Dit artikel delen:
Netwerk kabels

Het RIPE NCC (Network Coordination Center), de organisatie die toeziet op het beheer van ip-adressen voor Europa en het Midden-Oosten, heeft het laatste blok met ipv4-adressen uitgedeeld. RIPE roept tegelijk op om de adoptie van ipv6-adressen in een hogere versnelling te schakelen.

Dat de ipv4-adressen nu op zijn, is gezien de lange berichtgeving erover geen verrassing voor netwerk operatoren en providers, zegt het RIPE. De enige ipv4-adressen die vanaf nu nog uitgedeeld worden, zijn bestaande adressen van organisaties die gestopt zijn of failliet zijn gegaan of ongebruikte adressen en terug worden ingediend. Daarvoor zal een wachtlijst worden opgesteld. 

Die kleine hoeveelheid is echter maar een fractie van de miljoenen adressen die netwerkbeheerders tegenwoordig vragen. Er bestaan ondertussen transfermarkten voor ipv4-adressen en er bestaan technische hulpmiddelen om het tekort te omzeilen (CGNAT), maar die verhelpen niet het basisprobleem dat er gewoonweg te weinig ipv4-adressen zijn, aldus de organisatie.

Het RIPE roept op om sneller werk te maken van een brede uitrol van ipv6. Indien dat niet gebeurt, stevenen we af op een toekomst waarin de groei van internet beperkt wordt. Niet door een tekort aan ingenieurs, technische apparatuur of investeringen, maar door een gebrek aan adressen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-28T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.