Europese ipv4-adressen zijn nu helemaal op

Dit artikel delen:
Netwerk kabels

Het RIPE NCC (Network Coordination Center), de organisatie die toeziet op het beheer van ip-adressen voor Europa en het Midden-Oosten, heeft het laatste blok met ipv4-adressen uitgedeeld. RIPE roept tegelijk op om de adoptie van ipv6-adressen in een hogere versnelling te schakelen.

Dat de ipv4-adressen nu op zijn, is gezien de lange berichtgeving erover geen verrassing voor netwerk operatoren en providers, zegt het RIPE. De enige ipv4-adressen die vanaf nu nog uitgedeeld worden, zijn bestaande adressen van organisaties die gestopt zijn of failliet zijn gegaan of ongebruikte adressen en terug worden ingediend. Daarvoor zal een wachtlijst worden opgesteld. 

Die kleine hoeveelheid is echter maar een fractie van de miljoenen adressen die netwerkbeheerders tegenwoordig vragen. Er bestaan ondertussen transfermarkten voor ipv4-adressen en er bestaan technische hulpmiddelen om het tekort te omzeilen (CGNAT), maar die verhelpen niet het basisprobleem dat er gewoonweg te weinig ipv4-adressen zijn, aldus de organisatie.

Het RIPE roept op om sneller werk te maken van een brede uitrol van ipv6. Indien dat niet gebeurt, stevenen we af op een toekomst waarin de groei van internet beperkt wordt. Niet door een tekort aan ingenieurs, technische apparatuur of investeringen, maar door een gebrek aan adressen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-28T10:10:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.